9 Temmuz 2009 Perşembe

ZEYTİNLİ EKMEK

MALZEMELER:
1 Kaşık toz maya
1 yumurta
3 kaşık yoğurt
20 siyah zeytin
2 kaşık haşhaş
5 bardak un
1 bardak süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet kesme şeker
tuz

YAPILIŞI:
Bardakta süt, maya ve şekeri eritin.Yoğurt, yağ, yumurta, tuz ve unu hamur haline getirin. Hamuru 40 dk bekletin.Sonra da zeytinlerin çekirdeklerini ayıklayın ve doğrayın.Şimdi de zeytini ve haşhaşı hamuru ekleyip biraz daha yoğurun.Bir yarım saat daha bekletin.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dk pişirin. Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder