25 Haziran 2009 Perşembe

SONUNDA BEKLEDİĞİMİZ KÜTÜPHANE AÇILDI..!


Herkese yararı olacak bir kütüphane. Bilgiyi alana da bilgi sahibine de.
Ardı arkası kesilmeyen studentSN’nin yaptığı en iyi çalışmalardan sadece birisi bu.
İstediğimiz her türlü bilgiye artık sorunsuz ulaşabileceğiz. Ödevlere, sorulara ya da baş belamız tezlere… :)

Bize yardımcı olabilecek en iyi site. Küçük miktarlar karşılığı istediğimiz ödevleri indirebiliriz. Bu miktarlar studentSN’deki hesabında toplanacak. Kütüphanemizin henüz her şeyi tamamlanmış değil. Eksik tarafları da var. Ancak bütün bu eksikler sizlerin yardımıyla tamamlanacaktır.

Ayrıca bilgi sahipleri de bu kütüphanede bilgilerini satabilir; kendine de başkalarına da fayda sağlayabilir.

Artık elimizin altında ödevlere kolayca ulaşabileceğimiz harika bir imkan var. Arkadaşlar böyle bir lükse sahip olduğumuz için çok şanslıyız.

Bu işten herkes kazançlı çıkabilir. İhtiyacımız olana sahip olabilir, ihtiyacı olana yardım edebiliriz. Üstelik çok küçük miktarlarla bilgi edineceğiz. studentSN kütüphanenin avantajları çok. Hep birlikte bu siteye üye olmanın farklılığını yaşayacağız.

Sizlerden isteğimiz kütüphanemizle bilgi paylaşın ve bilgi ihtiyacınızı karşılayın.
Gelişme aşamasında olan kütüphanemizde her geçen gün ödevler, notlar ve sorular artacaktır. Bu durumda seçeneğimiz de çoğalacaktır.

Çok yakında kütüphanemiz tek ödev adresimiz olacak. Ayrıca kazanç kapımız :)

Artık notlarımız bize kazanç sağlayacak. Bu sayede kütüphanemizde de doküman artacak. Bize daha çok bilgi imkanı sunabilecek.

Arkadaşlar elimizdeki bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirelim ve kütüphanemize katkı sağlayalım.

Sözleşmeli öğretmenlere müjde


Bir çok sözleşmeli öğretmen kadrolu öğretmen olacak. Bakan Çelik “ Türkiye’de 3 hizmet bölgesi var. Doğu ve Güneydoğu’yu kapsayan 3. hizmet bölgesinde 3 yıl aralıksız çalışan , olumsuz sicil almayan, herhangi bir disiplin suçu işlemeyen sözleşmeli öğretmenleri herhangi bir sınava , değerlendirmeye tabi tutmadan kadroya geçireceğiz.”dedi.
Orta Anadolu’da 4 yıl, Batı’nın ilçe ve kasabalarında 5 yıl görev yapan sözleşmeli öğretmenler de kadroya alınacak.

Afyonkarahisar’da kaza: 4 ölü

Battal Aktaş 26 FC 863 plakalı arabayı kullanıyordu. Ancak Afyonkarahisar-Ankara karayolunda mermer yüklü bir tıra arkadan çarptı.
Kazada Battal Aktaş, Hakibe Aktaş , Halil Ardınç olay yerinde, Halime Aktaş da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Cesetleri, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri çok büyük uğraşlar sonucu çıkardı.

Vücudunda 18 kene tespit edildi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde 3,5 yaşındaki bir çocuğun vücudundan 18 kene çıkarıldı.
Annesi köpeklerle oynayan çocuğun karnında kene gördü ve hemen çocuğu sağlık ocağına götürdü. Oradan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı nedeniyle Taşköprü Devlet Hastanesine gönderildi.
Doktorlar tetkiklerin sürdüğünü ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının olmadığını söylediler.

Migrenin nedenini Türk araştırmacılar buldu


Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Nöropsikiyatri Merkez Müdürü Prof. Dr Hayrunnisa Bolay ve Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam migren hastalığına büyük oranda neden olan bir faktörü ilk kez tanımladı. Yeryüzünde rüzgarla yer değiştiren Sahra çölü tozlarının migrene neden olduğunu kanıtladı.
Tozlarla deney hayvanlarının beyinlerinin ağrı merkezinin aktif hale geçtiği anlaşıldı. Prof. Dr. Bolay, lodosun artmasıyla birlikte baş ağrısı, yüksek tansiyon, astım ve halsizliğin arttığını söyledi. Türkiye'yi en çok etkileyen tozlar da Afrika'daki Sahra Çölü'nden kalkan tozlardır. Prof.Dr.Bolay:“Bu tozlar, atmosferde bulutlarla Avrupa ve Amerika gibi başka kıtalara da hareket ediyor. Bu sırada güneş ışığının ve bulutun içindeki suyun da etkisiyle tozla birlikte virüs ve bakteri gibi mikroorganizmalar üremeye başlıyor. Ardından bunlar hızla çoğalıyor ve mikroorganizmaların yanında bazı aminoasitler ve demir gibi moleküller ortaya çıkıyor. Bu tozları Türkiye'ye taşıyan ise lodos rüzgarı.”dedi.

Rusya’dan destek


Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun Rusya’da olduğu düşünülüyor. Sevgisini canice öldüren Cem Garipoğlu her yerde aranıyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan Rusya Federal Meclisi Başkanı Sergey Mironov’un davetiyle Rusya’ya gitti. Döndüğünde ise “Sayın Monokov’a konuyla ilgili Türkiye’deki kamuoyunun hassasiyetini anlattım. Etkilendiğini ümit ediyorum,tahmin ediyorum. Dün beni aradı bazı bilgiler verdi. Bizden ek bir takım bilgiler daha istedi. Büyükelçiliğimizdeki bütün bilgiler bugün kendisine aktarılacaktı. Gerekiyorsa buradan yeni bilgiler göndereceğiz. Konuya çok büyük ilgi gösterecekler. Mironov bizzat kendim takip edeceğim dedi” açıklamasını yaptı. Bu cinayet herkesi çok üzdü ancak daha da üzen bir nokta katilin henüz yakalanamamış olmasıdır.

Bağdat’ta bir kanlı saldırı daha…



Irak’ın başkenti bağdat’ta Şiilerin yoğun olduğu sadr semtindeki el mridi pazarında Çarşamba akşam saatlerinde bombalar patladı. 72 kişi öldü, 135 kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları pazarın kuş satılan kısmında yangın çıktığını söylediler. Polis bombaların motorlu bir seyyar satıcı arabasına gizlendiğini belirtti. Yaralıların çevredeki hastanelere kaldırıldı. ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor. Geçtiğimiz Pazar günü Kerkük kentinin Tazehurmatu kasabasında da bir bombalı saldırı düzenlenmişti.çoğunluğu Türkmen 72 ıraklı hayatını kaybetmişti.
Saldırılar ABD askerlerinin Irak kent ve kasabalarından çekilmesinden 6 gün önce oldu. Bu da tüm dikkatleri onlara yönlendirdi