2 Temmuz 2009 Perşembe

ARTIK HABERLERE BAKMAKTAN KORKAR OLDUK !

Öyle haberler okuyoruz ki “artık bu dünya nereye gidiyor” diyoruz. Sanki insanların artık cinayet işlemek için belirli bir sebebe ihtiyaçları yok. Çok basit nedenlerle gözlerini kırpmadan adam öldürenler var. Nereye gidiyoruz? Bu insanlara neler oluyor?
Bunun cevabını çok düşünmeme rağmen bulamadım. Nedendir ki bir telefon için daha hayatının baharında bir genç öldürülür? Neden 2 altın bilezik için yaşlı bir teyze kesilir? Neden kan davası yüzünden insanlar öldürülür? Niye gencecik bir kız sevgilisi tarafından kesilir? Ya da neden küçücük çocuklara tecavüz edilir? Ve daha birçok “neden?”sorusu cevapsız kalır. Boğazlarda bir düğüm oluşur. Kelimeler yetersiz kalır. Nasıl bir çağda yaşıyoruz?
Anlayamıyorum… Olayların basit, inanılması güç nedenleri beni en çok üzen noktadır.”yok artık “dediğim bu haberler benim gibi birçok insanı hem şaşırtıyor hem de üzüyor. Bütün bu iğrençlikleri nasıl düzeltebiliriz diye düşünüyorum ama bir çözüm bulamıyorum. Aklıma tek gelen şey ve en iyi seçenek çocuklarımızı en doğru şekilde yetiştirmek oluyor. Çünkü nerde okursanız okuyun en iyi eğitim ailede verilen eğitimdir. Çocuğunuz sağlıklı bir bebeklik ve çocukluk dönemi geçirirse gelişimi çok daha iyi olur.
Teknoloji ve bilim çağında yaşıyoruz. Yenilik içinde yüzüyoruz ama gelin görün ki bu haberler kanımızı dondurmaya yetiyor. Çünkü gelişiyoruz daha çok şey öğreniyoruz ama cinayetleri, hırsızlıkları, tecavüzleri önleyemiyoruz. Bütün bu iğrençlikler azalacağı yerde sanki daha da artıyor. Eğitim ve öğretimin ne kadar gerekli olduğu vurgulanıyor, okulu olmayan yerlere okul yapılıyor, okuyamayan birçok öğrenci okullu oluyor ama bütün bu pisliklerin önüne geçilemiyor. İşte bizleri en çok üzen de bu ya…

Umuyoruz ki biraz olsun azalır. Umuyoruz ki evlere ateş düşmez. Umuyoruz ki bir gün hiç böyle şeyler yaşanmaz.