9 Temmuz 2009 Perşembe

VİŞNELİ TART

MAZEMELER:
Hamur için:
20 adet bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı margarin


Sos için:
1 su bardağı vişne
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı su


Krema için :
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1paket renkli jole
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
tuz

YAPILIŞI:
Bisküvileri robottan geçirin.Yağı eritip bisküvilerle karıştırın.Sonra tarçın ilave edin.Ortası çukur olmayan bir kek kalıbına yerleştirin ve buzdolabında bekletin.Krem şantiyi de buzdolabına koyun.Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın.Sarılarını limon suyu, limon kabuğu rendesi ve tuzla çırpın.Bunu krem şantiyle karıştırın.
Sonra da jöleyi 1 bardak sıcak suyla eritin .İçine 1bardak buz koyun ve buz eriyene kadar karıştırın.Bunu da krem şantiye ekleyin.Yumurtaların beyazlarını şekerle çırpın. Köpük haline gelince krem şantiye katın.Bu karışımı buzdolabında 2 saat bekletin.
Nişastayı suyla karıştırın ve vişneleri ekleyin.Kaynatın sonra da soğumasını bekleyin.Bisküvilerin üstüne krem şantili karışımı yayın.En son da üstüne vişneleri yerleştirin ve 2 saat dolapta bekletin.Afiyet olsun:)

0 yorum:

Yorum Gönder