8 Temmuz 2009 Çarşamba

GÜLLAÇ SARMASI

MALZEMELER:
6 Adet yaprak güllaç
2,5 su bardağı su

Şerbeti için: 2bardak şeker
2 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Süsü için: 1 nar
2 kaşık antepfıstığı

YAPILIŞI:

İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker ve suyu kaynatıyoruz.Sonra limon suyunu ilave edip biraz daha kaynatıyoruz.

Güllaçların her yaprağını dörde bölün .2su bardağı sütle ıslatın.Yarım bardak sütü de kestirin lor haline gelsin.Şimdi lorları güllaç yapraklarının arasına koyun ve sarın.Sonra da sardığımız güllaçları dikketlice servis tabağına yerleştirin ve üzerlerine soğuk olan şerbeti dökün.Son olarak da nar ve antepfıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder