9 Temmuz 2009 Perşembe

FİNCAN BÖREĞİ

MALZEMELER:
3 Tane yufka
5 kaşık margarin
3 yumurta
1 soğan
250 gr kıyma
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber
ÜZERİNE:
1Yumurta sarısı
çörekotu
YAPILIŞI:

Yufakları üst üste koyun ve döre bölün.Bir kaseye 4 kaşık eritilmiş margarini ve 2 yumurtayı çırpın.Kalan 1kaşık margarini eritin ve soğanı bununla kavurun.Üzerine de kıyma ,tuz ve karabiberi ekleyin.Kavrulunca ocağı kaptıp maydanozları ekleyin.İç harcımız hazır.

Şimdi de yufka parçalarını fincanların içine koyun. Yağ ve yumurtayı çırpın. Bu karışımdan yufkalara sürün.Hazırladığınız içten koyun ve dışarıda kalan yufka uçlarını birlaştirin.Yumutalı karışımla yapıştırın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın.Ters çevirerek çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün ve çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına sürün.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun:)




0 yorum:

Yorum Gönder