5 Temmuz 2009 Pazar

PATATES KÖFTESİ





MALZEMELER:
1 kg. pataes Yarım paket margarin
4 Yemek kaşığı un 4 Yumurta
1 Çay bardağı rendelenmiş peynir tuz, karabiber
1 Bardak galeta unu Kızartmak için yağ

YAPILIŞI :
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Bir tencereye 1 çay bardağı su koy, margarinle birlikte kaynat. 4 Kaşık unu ilave edip pişirmeye devam et. Pişince ateşten alın. Biraz ılıyınca yumurtaları, patates püresini, peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip hamur haline getirin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp galeta ununa batırın. Daha sonra yağda kızartın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder