8 Temmuz 2009 Çarşamba

HAZIR YUFKA MANTISI

MALZEMELER:
2 tane hazır yufka
1 su bardağı yoğurt
6 kaşık zeytinyağı

İç harcı: 250 gr kıyma
1 soğan
tuz ,karabiber



Sos için: 3-4 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber



YAPILIŞI:
Yoğurt ve zeytinyağını bir kabta çırpın.Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberinizi de güzelce yoğurun.
Bir yandan da yufkalardan birini serin ve üzerine yoğurtlu harcın yarısını sürün.Diğer yufkayı da bunun üzerine düzgünce yerleştirin ve kalan karışımı da üzerine sürün. Daha sonra küçük kareler olacak biçimde yufkaları kesin.
Hazırladığınız kıymalı harçtan kare yufka parçalarına yerleştirin.Sonra da karelerin 4 ucunu birleştirin.Mantıları fırın kabına dizin. 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.Pişince hemen sıcak sıcak et suyunu mantının üzerinde gezdirin.Daha sonra yoğurt ve sos ile servis yapın.Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder