13 Mayıs 2009 Çarşamba

ALMANYA MUTFAĞI

İÇİNDEKİLER :
  • 1 tavuk
  • Karnabahar
  • Bezelye
  • Mısır
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 200 gr ekşi kaymak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Havuç

HAZIRLANIŞI :

  1. Tavuğu haşlayın ve etini ayırın. Doğradığınız sebzeleri tencereye alın, üzerine tavuğun suyundan koyup pişirin.
  2. 3 kaşık unu az sulandırıp yemeğe ekleyin. 5 dakika kadar daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından tavuk etini ekleyin
  3. Son olarak 200 gr ekşi kaymağı koyup karıştırın. Kaymağı koyduktan sonra yemeği ocak üstünden alın.
  4. Artan tavuk suyuyla pilav yapıp, yemekle birlikte servis yapın.

daha fazlasına burdan ulaşabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder