
İÇİNDEKİLER :
- 1 tavuk
- Karnabahar
- Bezelye
- Mısır
- 2-3 yemek kaşığı un
- 200 gr ekşi kaymak
- Tuz
- Karabiber
- Havuç
HAZIRLANIŞI :
- Tavuğu haşlayın ve etini ayırın. Doğradığınız sebzeleri tencereye alın, üzerine tavuğun suyundan koyup pişirin.
- 3 kaşık unu az sulandırıp yemeğe ekleyin. 5 dakika kadar daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından tavuk etini ekleyin
- Son olarak 200 gr ekşi kaymağı koyup karıştırın. Kaymağı koyduktan sonra yemeği ocak üstünden alın.
- Artan tavuk suyuyla pilav yapıp, yemekle birlikte servis yapın.
daha fazlasına burdan ulaşabilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder